Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Succéstart för årets crosskola!

21 MAJ 2021 16:18
Över 80 stycken härliga och gasglada crossungar deltog i onsdagens premiär för crosskolan!
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 16:18

För fem år sedan delade vi crosskolan med Fältjägarna enduro. Då hade vi åtta deltagare. I år har vi otroliga 94 anmälda och i onsdags var det över 80 deltagare! Vi undrar om det finns liknande uppslutning i övriga Sverige? Det råder i alla fall en motocrossboom som ingen i föreningen eller regionen tidigare varit med om!

Vi välkomnade alla förare med familjer genom parkeringsvakt, allt med tanke på coronasituationen. Deltagarna delades upp i flertalet grupper efter cykelstorlek. Vi hade över 30 stycken 50cc förare och resterande var en blandning på 65-85cc. 50cc fick hålla till på knattecrossbanan, i depån och en ny aktivitetsanläggning på gräddhyllan. Resten av gänget höll till på olika delar av stora banan. 

— Det är helt underbart, så fantastiskt roligt! Allting gick precis efter planerna, det funkade kanon. Vi tog in Kenny som parkeringsvakt och det var ett genialiskt drag med tanke på hur många som kom. Men vi börjar verkligen bli trångbodda. Håller detta i sig så behöver Granbo växa i omfång, säger crosskolans ansvarige Anders Falk.

Granbobanan har sedan den såg sitt ljus i början av 70-talet genomgått en rad förändringar och utbyggnationer. De senaste åren har samtliga faciliteter fått ett lyft och depån går inte att göra större i dagsläget. 

— Vad ska jag säga, jag var där som crossfarsa till mina två små kämpar och det var fantastiskt, säger klubbens ordförande Oskar Lindqvist. Vi har ett driv i föreningen med helt otroliga människor som helhjärtat ställer upp för klubben, för sporten och för ungdomarna, fortsätter Oskar Lindqvist.

Förutom glädje och glittrande ögon hos deltagarna - hur många föreningar har en försäljning i serveringen för över 2 000 kronor en vanlig onsdagkväll?

Väl mött igen nästa onsdag alla härliga förare i crosskolan!

Datum för crosskolan 2021 hittar du här

Foto: Camilla Karlsson

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

Skribent: Peter Svensson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Krokom MCK - Motorcykel och Snöskoter
C/o Agneta Gustafsson, Ängevägen 12A
83432 Brunflo

Kontakt:
Tel: 0706702117
E-post: This is a mailto link