Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Racerapport från Malmö och Nyköping

15 JUN 2021 00:50
Våra racers har varit ute och kämpat över hela Sverige i hettan. Fem KMX:are i Nyköping och Filip Ögren i söder som tyvärr skadade handen.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2021 00:50

Mälarfräsen Nyköping

Texas Arnqvist 65cc Guldhjälm halkade omkull på en nyvattnat bana i kvalet och tyckte där och då att det var mindre roligt med cross. Det ändrades då han körde hem som trea i C-finalen och fick en jättestor pokal. Grymt kört Texas - hoppas att du hade kul!

Att Mälarfräsen är populär visar mängden deltagare. C-final i 65cc Guldhjälm och D-final i 85cc Guldhjälm. Sporten är verkligen het.

Hett var det för Elvis Wittenström i 85cc U som åkte in som nia i kvalet men bröt av okänd anledning i A-finalen.

U17 125cc representerades Krokom MX av Nicke Åkerman som blev totalfemma, Samuel Hennig som blev totalt 16:e och Amanda Andersson som kämpade sig in på en total 23:e plats i tuff konkurrens. Håll utkik för dessa förare i en grymt spännande klass på hemmatävlingen till helgen!

USM Enduro Malmö

USM i enduro gick på lördag 12 juni. Filip Ögren representerade Krokom och gick ut starkt och tog ledningen på SS3 av åtta. Men på SS6 kraschar Filip hårt och tappar nästan 1 minut på sträckan. Filip biter ihop och kör klart de två sista sträckorna som är kvar med krokigt styre och lyckas jaga ikapp täten och kör in på en tredje plats med bara 19 sek till första platsen. Efter två körda deltävlingar håller Filip Ögren en total femte plats i SM - kanonbra Filip!

SM U17 125 som kördes på söndagen på Ripa började bra med en lovande träning. Men så är det det här med tidskval. Det är du mot klockan och de snabbaste förarna på ett varv går vidare. Det är sjukt svårt med hårt motstånd och dessutom med en endurotävling i ryggen... Tuffe Filip var två sekunder från att kvala in till finalerna då han går omkull och skadar handen. En benflisa lossnade och ett ledband fick en smäll så det blir gips i några veckor. Krya på dig Filip!

Skribent: Peter Svensson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Krokom MCK - Motorcykel och Snöskoter
C/o Agneta Gustafsson, Ängevägen 12A
83432 Brunflo

Kontakt:
Tel: 0706702117
E-post: This is a mailto link